Openbaar vervoer van Girona Airport naar Girona, Barcelona, Lloret de Mar, Blanes, Figueres

Vanaf vliegveld Girona zijn er verschillende manieren om het centrum van de steden in de omgeving te bereiken. Denk aan de stad Girona, Barcelona, Figueres of Lloret de Mar / Blanes. Wil je geld besparen, dan kun je het beste de verschillende opties afwegen. Voor het openbaar vervoer vanaf Girona Airport moet per persoon worden betaald en kan gedoe zijn; een taxi is voor een groep personen en is natuurlijk veel gemakkelijker; bij een auto huren moet je weer denken aan zaken zoals verzekering e.d. Alle de opties zijn vooruit te betalen. Op deze pagina wordt de optie openbaar vervoer uitgelicht.

Vliegveld naar de stad Girona

Vanaf Girona Airport naar de stad Girona is eenvoudig te doen met de Barcelona Bus van busmaatschappij Sagalés. In zo’n 30 minuten reis je met lijn 607 iedere 60 minuten van het vliegveld naar het centrale busstation van de stad Girona. Tickets kosten €2,80 (enkele reis) of €5,60 (retour, 30 dagen geldig) en kunnen gekocht worden op het vliegveld en op het busstation van Girona. Het busstation heet Estació d’Autobusos de Girona.

Vliegveld Girona naar Barcelona

Wil je met het openbaar vervoer van Girona Airport naar Barcelona? In 1 uur en 15 minuten kun je met de buslijn 604 van Sagalés richting Estació del Nord de stad Barcelona binnenrijden. Bij dit busstation stap je gemakkelijk over op metrolijn L1 (rood) om zo in de rest van de stad Barcelona te komen. Vanaf het busstation vertrekken deze bussen vanaf platform 28 / 29. Het schema is samengesteld met het schema van Ryanair; 25 minuten na aankomst van iedere Ryanair vlucht vertrekt bus 604 richting de stad. Tickets kun je op het vliegveld kopen (bij de ingang van het busstation van Girona Airport), maar ook bij balie C-0 op het busstation in de stad Barcelona. Een enkele reis kost €19,50, retour kost €30 (30 dagen geldig). WiFi aan boord van de bus. Er is heel soms ook een directe verbinding met el Prat Airport, maar deze bussen rijden maar 1 of 2x per dag.

Een andere optie is lijn 602 van ALSA. Deze gaat komt echter slechts 3x per dag langs Girona Airport. Lijn 602 verbindt wel Figueres. voor €2,80 ten noorden van het vliegveld met de stad Barcelona en Barcelona Airport.

Vliegveld naar Lloret de Mar en Blanes

Wil je richting Lloret de Mar en Tossa del Mar, dan kun je met de Barcelona Bus van Sagalés op lijn 613 stappen. De frequentie van hoe vaak de bus langs Girona Airport komt hangt af van het seizoen; ’s zomers zo’n 12x per dag en ’s winters zo’n 8x per dag. De reistijd is 35 minuten voor Lloret de Mar, 50 minuten voor Tossa del Mar. Een ticket kost €10 per persoon. Wil je naar Blanes? Dan zul je een kleine omweg moeten nemen en met bus 607 naar Girona moeten gaan, om daar bus 601 te nemen naar Blanes.

Check alle informatie en de schema’s op de website van Sagalés.